Tweede Tol

Het terrein aan de Tweede Tol is toegankelijk via de weg direct naast het tunneltje onder de rijksweg A-16. Eerst komt u het complex tegen van een andere grondeigenaar, maar na ongeveer 50 meter begint aan de linkerkant van deze nieuwe toegangsweg het terrein van Klein Grondbezit. Deze weg is onlangs nieuw is aangelegd in verband met de uitbreiding van de A16. 

Langs deze toegangsweg zijn boompjes geplant en ook het talud langs de A16 aan de overkant van de brede sloot, zal door Rijkswaterstaat nog worden ingericht met nieuwe bomen en struiken. 

Het terrein is toegankelijk via vier dammen in de sloot en afgesloten door toegangspoorten. Het terrein beschikt over een parkeerplaats. 

De tuinen op dit terrein variëren van 100 tot ongeveer 300 m2. Enkele tuinders hebben in de loop van de tijd wat meer grond erbij gehuurd. Iets wat (tijdelijk) mogelijk is als er op dat moment geen uitgebreide wachtlijst is. 

Het terrein is omgeven door sloten, zodat altijd gemakkelijke toegang is tot water. Veel tuinen liggen zelfs direct langs de sloot. Dat heeft voordelen, maar ook de plicht om een aantal keren per jaar de slootkant te maaien.